Yaşam

Uzun Süre Bir Şey Hissetmediğini Düşünen Herkesin Kendisinden Bir Şeyler Bulacağı 25 Film

Bu liste sadece bizi etkileyen ve bakış açımızı farklı bir yöne çeken sinemalardan bazılarını içermektedir. Duygusal filmlerden ruhsal gerilim filmlerine uzanan bu liste eminim hepinizde farklı duygular uyandıracaktır. Bu listeden rastgele bir film seçip iyi eğlenceler dileriz.

Dilerseniz vakit kaybetmeden listeye bir göz atalım.

25. “Güzel Kemikler” (2009)

İmdb: 6.6

Özet: 1970 yılında Pensilvanya’da bir banliyöde yaşayan 14 yaşındaki bir kız komşusu tarafından öldürülür. Bu genç kız, cennetle yeryüzünün ortasında bir yerde yaşadığını anlatıyor. Etrafındaki insanların bir cansız bedeni ararken nasıl değiştiğini, çektikleri acıyı ve katilinin ne yaptığını izliyor. Onları desteklemek için mücadele etmeye devam ediyor.

24. “Gece Uykusu” (2019)

İmdb: 7.1

Özet: Ritüel, genç bir bayan ve erkek arkadaşının İsveç’te yerel bir pagan kültürünün avı olana kadar yaptıkları yolculuğu anlatıyor. Klasik Midsommar festivaline katılmak isteyen Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla İsveç’e doğru yola çıkar. Çıkarlarının üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, İsveç’teki köylerinde bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şansları olarak görüyor. Çılgın tatillerini geçirecekleri yeri gören gençler, yemyeşil bir cenneti andıran mekanı çok seviyor. Ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ayinlerinin yapıldığı bu yerin düşündükleri kadar saf olmadığını fark ederler. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ritüele katılan gençler kendilerini bir kaygı labirentinde bulurlar.

23. “Babil” (2022)

İmdb: 7.2

Özet: Sinemanın sessiz dönemden çıkış sürecinde birkaç oyuncunun yükseliş ve düşüş hikayesini anlatıyor. 1920’lerin sonunda Hollywood, sessiz filmlerden sesli filmlere geçişle birlikte büyük bir değişim sürecinden geçiyordu. Gelecek vaat eden aktör Mannt Torres, hayalindeki fabrikanın perde arkasındaki bu ilerlemeye ilk elden tanık oluyor. Ancak Jack Conrad gibi köklü yıldızlar veya Nellie LaRoy gibi gelecek vadeden yıldızlar için derin bir kriz yaklaşıyor çünkü artık filmlerde konuşmak zorundalar. Hollywood’da caz, gösterişli partiler, seks, uyuşturucu ve alkol hakim olmaya devam ederken, segmentin en büyük yıldızları meslekleri hakkında telaşa kapılmaya başlar.

22. “Şef” (2014)

İmdb: 7.3

Özet: Carl Casper lüks bir restoranda baş aşçıdır. Kendi mutfağıyla ilgili yemekler lezzetli ama restoranın menüsüne bağlı olarak çalıştığı için yaratıcılığı ve buna bağlı olarak da yemeğinin lezzeti azalıyor. Üstelik değerli bir gurme yemeğine yönelik olumsuz eleştiri Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinin düşüşte olduğunu hisseden Carl, tam da bu sıralarda bir teklif alır: ikinci el bir yemek karavanı satın al ve kendi işinin patronu ol! Carl, oğlu Percy ve eski bir arkadaşı Martin’in yardımıyla Amerika yollarında yemek ve yeni tatlara ve en önemlisi hayata olan tutkusunu yeniden keşfedecek.

21. “Şanslı” (2017)

İmdb: 7.3

Özet: Lucky, bir çöl kasabasında yaşayan yalnız bir adamdır. Güne yoga ve sabah kahvaltısı ile başlayan, ilerleyen yaşına rağmen genel olarak sağlık ve yaşamla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmayan Lucky ateisttir. Yalnız hayatında kendini keşfetmeye çalışan Lucky, hayatı hakkında aydınlanmalar yaşamaya başlar.

20. “Canavar Çağırıyor” (2016)

İmdb: 7.4

Özet: 12 yaşındaki Conor, canavarların ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığıyla uğraşan Conor, anlayışsız büyükannesiyle vakit geçirmek zorunda kalır. Okuduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla dolu. Conor’un babası ondan binlerce mil uzakta Amerika’ya yerleşti. Conor, bu ürkütücü gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların karar verdiği fantastik dünyaya küçük bir yolculuğa çıkacaktır. Bir gece tam 12.07’de yatak odasının penceresinde beliren 13 metrelik porsuk ağacı o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor’u ziyaret etmeye başladı. Bu canavarın anlatacak hikayeleri var ve Conor’un onları dinlemesi ve oynaması konusunda ısrar ediyor. Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor’a yürek, inanç ve gerçekle dolu yolculuğunda rehberlik edecek.

19. “Brooklyn” (2015)

İmdb: 7.5

Özet: Eilis Lacey, İrlanda’nın yoksul mahallelerinden birinde yoksulluk içinde yaşayan bir kızdır. Annesinin hatırı için sevmediği bir işte çalışan Ellis, kasabasındaki kilise papazına yardım eder ve onu güvenilir bir tanıdığıyla Amerika’ya gönderir. 1950’lerin New York’unda Brooklyn’e gelen genç kız, Amerika’nın gelecek vaatleri için annesinin evinden ayrılır. Ayaklarının üzerinde durmaya çabalayan Ellis, ortadaki genç bir adamdan da hoşlanır. Ancak vatan hasreti birkaç ay sonra içini güzelce doldurur ve bu arada annesinden gelen bir haberle birkaç haftalığına İrlanda’ya dönmeye karar verir. İrlanda’daki geçmişiyle Amerikan hayali paramparça olan Ellis, iki ülke ve yaşadığı hayatlar arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır.

18. “Fabelman Ailesi” (2022)

İmdb: 7.6

Özet: Çocukluğunu Arizona’da geçiren yönetmen Steven Spielberg’in anılarından esinlenen The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekmek için her zaman yeni donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman’ın hikayesini anlatıyor. Sammy Fabelman, Arizona’da ailesiyle birlikte mütevazi bir hayat yaşıyor. Sinemaya ilgi duyan Fabelman, bir yandan aile içindeki sorunları aşmaya çalışırken bir yandan da bu alanda kendini geliştirmeye çalışır.

17. “Brokeback Dağı” (2005)

İmdb: 7.7

Özet: Genelde bayanlarla vakit geçirmeyi seven iki sert adam, Brokeback Dağı yakınlarındaki bir çiftlikte buluşur ve birlikte vakit geçirmeye başlarlar. Zamanla aralarındaki ilişki çarpıcı bir derinlik ve duygusal boyut kazanır. Biri çiftçi, diğeri rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirleriyle bağ kurarlar. Ömür boyu süren bu ilgi, zaman zaman kırılmalar ve ayrılıklar yaşayacak ama iki aşığı yeniden bir araya getirecektir. Sonuç, güçlü aşk imalarıyla ağızdan ağza yayılacak efsanevi bir hikaye olacak.

16. “Gurur ve Önyargı” (2005)

İmdb: 7.8

Özet: Hikaye George döneminde İngiltere’de geçiyor. Ailenin hayatı, güçlü bir genç adam olan Bay Bingley ve en iyi arkadaşı Bay Darcy’nin komşuya gelişiyle alt üst olur. Kızların annesi Bayan Bennet evlenmelerini istiyor. Bay Bingley’nin iyi bir aday olduğu sonucuna varır. Bu aday Jane’den etkilenecek. Bunu anlayan anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’nin malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane de hastalanır. Bu sefer ona yardıma giden Elizabeth’i de Bay Darcy takip ediyor. Elizabeth bu durumu sevse de asıl Bay Wickham’dan çok etkilenecektir. Kalp kavramı, Lydia ihtiyatsız bir şekilde işin içine girdiğinde ortaya çıkar. Gururun aşktan önce geldiği bir çizgide, kız kardeşlerin hayatları beklenmedik bir şekilde karmaşık olacaktır.

15. “Kaptan Phillips” (2013)

İmdb: 7.8

Özet: Nisan 2009’da yola çıkan Amerikan kargo gemisi MV Maersk Alabama, Somali’nin doğu kıyısı açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Bu, yaklaşık 200 yüzyıldır Amerikalıların başına gelmeyen bir tür korsan baskını. Dümendeki deneyimli kaptan Richard Phillips, mürettebatını kurtarmak için rehin olarak kendini feda eder. Korsan grubuyla, özellikle de liderleri Muse’la ruhani bir savaş içine girdiği bu süreç, onu kurtarmaya çalışan bir kurtarma ekibinin eş zamanlı çabasıyla oldukça gerilimli anlara ev sahipliği yapacaktır.

14. “Sür” (2011)

İmdb: 7.8

Özet: ‘Sürmek’; Hollywood’da dublör olan ve keskin araba kullanabildiği için geceleri soygunlara katılan bir araba sürücüsünün (Gosling) hayatını konu alıyor. Güzel komşusu Irene (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul edince, sürücünün yasadışı hayatı daha da kötüye gider. Çünkü bir anda kendisini Los Angeles’ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi kendisinin ve Irene ile oğlunun hayatını kurtarmak için yapabileceği tek şey, en iyisini bilmesine rağmen araba kullanmaktır!

13. “Zaman Hakkında” (2013)

İmdb: 7.8

Özet: 21 yaşına giren Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğe sahip olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda yolculuk etme yeteneğine sahiptir ve Tim artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim, geçmişindeki utanç verici anlara gider ve olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süreliğine Londra’ya yerleşir ve son derece çekici bir kadın olan Mary’ye aşık olur. Tim, bağlantılarına yeni bir ‘boyut’ getirmek için gizli yeteneğini kullanmaya başlar ve bu nedenle her adımı mükemmel bir şekilde atmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların hayatın gerekli bir parçası olduğunu fark eder.

12. “Evlilik Hikayesi” (2019)

İmdb: 7.9

Özet: Marriage Story evli bir çiftin New York’tan Los Angeles’a boşanmasını konu alıyor. Yönetmen Charlie ve aktris eşi Nicole, evlilikleri sona ermiş bir çifttir. Boşanma kararı alan çift bu süreci kolayca bitirmeyi düşünse de işler düşündükleri gibi gitmez. İşin içine çocuklarının velayeti de girince süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alır. Bu süre zarfında farklı şehirlerdeki hayallerinde taraf tutmaya çalışan çift ortalığın yeterince ısınmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York’ta kalmak isterken Nicole, katıldığı dizi için Los Angeles’ta yaşamayı planlıyor. Uzun süredir içlerine gömülen kırgınlıklar da giderek agresifleşen bu boşanma sürecinde su yüzüne çıkmaya başlar.

11. “Dulles Alıcılar Kulübü” (2013)

İmdb: 7.9

Özet: Film, uyuşturucu bağımlısı ve HIV taşıyıcısı Ron Woodroof’un hayatından esinlenmiştir. Ron Woodroof’a AIDS nedeniyle 1986’da 30 gün yaşaması verildi. Teşhis konulduktan sonra Ron, kullanabileceği tek ilaç olan FDA tarafından yasal olarak onaylanmış AZT’yi almaya başlar ve hızla ölümün eşiğine sürüklendiğini fark eder.

10. “Siyah Kuğu” (2010)

İmdb: 8.0

Özet: Genç bir bayan olan Nina yetenekli bir balerindir. New York’ta, kendisine dans tutkusunu aşılamış eski bir balerin olan annesiyle birlikte yaşayan Nina’nın hayatı tamamen dans üzerine kuruludur. Bale yönetmeni Thomas Leroy, yeni dönemde sahnelediği Kuğu Gölü Balesi’nin baş dansçısını değiştirmeye karar verir. Şık, masum ve saf Beyaz Kuğu’yu ve kötülüğün, şehvetin ve belirsizliğin temsilcisi Siyah Kuğu’yu canlandırabilecek bir balerin arayan yönetmenin ilk tercihi Nina oluyor. Ancak rolü kapmak için elinden geleni yapan Nina’nın güçlü bir rakibi vardır. Nina, Beyaz Kuğu rolünde çok başarılı olsa da genç bayanın Siyah Kuğu performansı pek başarılı değil. Rakibi Lily, Black Swan rolüyle tam anlamıyla öne çıkıyor. Lily ve Nina arasındaki rekabet, çalışmalar boyunca farklı bir arkadaşlığa dönüşür. Bu süreçte Nina, hayatını mahveden karanlık tarafıyla yüzleşmeye başlar.

9. “La La Land” (2016)

İmdb: 8.0

Özet: Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki kişinin hikayesini anlatıyor. Hayatlarında bir taraf bulmaya çalışan iki tutkulu insan olan Sebastian ve Mia’nın yolları Los Angeles’ta bir trafik sıkışıklığında kesişir. İkisi de sanat aşığı olan bu iki kişi, hayallerini gerçekleştirme yolundadır. Sebastian, geleneksel cazın sütunlardan yükseldiği bir kulüp açmanın hayalini kurarken Mia, kafesinde çalıştığı sinema platosunda kendisine uygun olan tüm oyunculuk seçmelerine katılarak rol alma telaşı içindedir. Bu iki insanın kalpleri birbirleri için atmaya başlayınca ortaya çıkan görüntü hayatın kurallarını alt üst edecek ve yavaş yavaş hayallerinden uzaklaşmaya başlayacaklardır.

8. “Gün Batımından Önce” (2004)

İmdb: 8.1

Özet: Before Sunset, ilk maçlarından 9 yıl sonra yeniden ortaya çıkan Jesse ve Celine’in hikayesini anlatıyor. Jesse Amerikalı bir yazardır. Celine tipik bir Fransız kadınıdır. Bir gün Avrupa raylarında Budapeşte’den Viyana’ya giden bir trende karşılaşırlar. Birbirleriyle konuşacakları çok şey var. Onlar da konuşur ama tüm bunlar bu yolculukla sınırlı kalmalı. Dokuz yıl sonra yeniden bir araya gelirler. Hala sadece birkaç saat var. Ancak yine de konuşacakları çok şey var. Linklater’ın sohbetler üzerinden akan sineması, diyaloglarıyla izleyenleri büyülüyor.

7. “Oda” (2015)

İmdb: 8.1

Özet: 24 yaşındaki Joy (Brie Larson), 7 yıl önce Yaşlı Nick (Sean Bridgers) adını verdiği bir adam tarafından kaçırılmıştır ve o zamandan beri Jack ile evinin arkasındaki küçük bir kulübede tutsak olarak yaşamaktadır. Yaşlı Nick tarafından sürekli tecavüze uğrayan Ma, bu 7 yılın son 5’ini Nick’in tecavüzleri sonucu dünyaya gelen oğlu Jack (Jacob Tremblay) ile geçirmiştir. Gerçek dünyayı bilmeyen oğlunu idare etmeye çalışsa da bir gün gerçek dünyayı da bilmesi gerektiğini anlar. Bu hapishane hayatından büyük bir çabayla kaçarak ailesinin yanına sığınan Joy için bir çetin sınav daha başlayacaktır. Gerçek hayatla hiç tanışmamış olan Jack’i yeni bir hayata adapte etmek ve aynı zamanda kendi hayatını devam ettirmek.

6. “Yanımda Ol” (1986)

İmdb: 8.1

Özet: Kayıp bir cesedin arkasına düşen bir grup çocuğun maceralı yolculuğunu konu alıyor. Sinema, bir yazar olan Gordie Lachance’in gözünden anlatılıyor. Gordie, gazetelere göz atarken bir çocukluk arkadaşının ölüm haberini görür. Daha sonra birlikte çıktıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve zeki bir çocukken tek uğraşı, çok keyif aldığı kitapları okumaktı. Zamanının çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern ile birlikte kasabayı kasıp kavuran cinayet haberini duyarlar. Bu dört yakın arkadaş, küçük bir erkek çocuğunun cesedinin bulunduğu yere seyahate çıkarlar ve yolculukları boyunca çeşitli maceralar yaşarlar.

5. “Truman Gösterisi” (1998)

İmdb: 8.2

Özet: Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan insanlar imrenilecek kadar ütopik bir hayat sürüyor. Bu adada yaşayan insanlar her güne memnun uyanırlar ve günü rastgele bir sorunla bitirirler. Kahramanımız Truman da bu şanslı insanlardan biri. Güzel bir eşi ve mutlu bir hayatı olan Truman, bir gün öldüğünü sandığı babasını sokakta görene kadar hayatını olduğu gibi sürdürmektedir. Babasını gördüğünden emindir ama adam bir anda ortadan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman, bir şeylerin yolunda gitmediğini anlayacak ve yaşadığı hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışacaktır.

4. “Amelie” (2001)

İmdb: 8.3

Özet: Bu Fransız komedisi, bizi genç ve özel bir hanımla tanışmaya davet ediyor; her zaman hayat dolu, hayata sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve özel ışıltısını her an yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine… Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatını onarmaya ve onları güzelleştirmeye adamıştır. mutlu; bu durumun farkında olmayan insanların hayatını kolaylaştırmak için bu özveriyi yapıyor.

3. “İyi Niyet Avı” (1997)

İmdb: 8.3

Özet: Can Dostum’da Will Hunting, MIT’de temizlikçi olarak çalışan, IQ’su genel IQ’nun çok üzerinde olan genç bir çocuktur. Akşamlarından birinde, sınıfta tahtaya yazılmış bir matematik sorusuna denk gelir. Neredeyse imkansız olan bu sorunu kolaylıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Problemi yazan profesör tarafından kısa sürede keşfedilen Will, bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kargaşa sonucu hapis cezasına çarptırılan gencin bu beladan kurtulması için bir profesöre ihtiyacı vardır.

2. “Parazit” (2019)

İmdb: 8.5

Özet: Park Ailesi ile tanışın: kalıtsal zenginliğin klasik bir tablosu. Kim Ailesi ise sokak zekası açısından zengin ama başka bir serveti yok. Şans eseri ya da kader, bu iki hane bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen hisseder. Üniversite çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyonla büyütülen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti rolleriyle kendilerini hızla Park ailesinin arasına yerleştirirler. Kimler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar farkında olmadan evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaptırır. Ancak bu sistem çok geçmeden bir tehditle karşılaşır. Asalak bir konuk, Kim ailesinin yeni keşfedilen rahatını tehdit etmekle tehdit edince, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük arayışı patlak verir. Bu çaba, Kim ve Park ailelerinin merkezindeki kırılgan ekosistemi yok etmekle tehdit ediyor.

1. “Aslan Kral” (1994)

İmdb: 8.5

Özet : Aslan Kral, yavru aslan Simba’nın maceralarını konu alıyor. Ormanın hakimi babası Mufasa’ya tapan bir aslan yavrusu olarak mutlu bir hayat yaşayan Simba, sinsi amcası Scar’ın planlarından habersizdir. Kral olmak için bir fırsat arayan Scar, Mufasa’yı öldürdükten sonra Simba’ya rastlar. Amcasının ihaneti ve babasını kaybetmesiyle yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde, hakkını almak için geri dönecek ve yaptıklarının bedelini amcasına ödetecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit Bağcılar escort Bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort